Skip to content

Korsmesse

14. september er korsmesse, festen for korsets opphøyelse, som var merket av på gamle norske primstaver og som i gamle dager innledet «langfasten» i klostrene.

Forslag til tekster, meditasjon og bønn til lectio divina for dagen ligger på vår blogg: Lectio divina: Korsmesse

Nye varer i klosterbutikken

Ved begynnelsen av høsten har vi også nye varer i vår klosterbutikk. Ta gjerne en titt her på nettsiden: Klosterprodukter

Krem og leppepomade er dessverre gått ut av produksjon, i alle fall midlertidig – men vi vil melde fra med en gang dersom vi kommer i gang igjen. Imidlertid kan vi friste med spennende boknyheter. Foruten vår egen Rosenkransens mysterier, selger vi også interessante bøker skrevet av norske klosterfolk: Dom Erik Vardens Lengsel er mitt vesen; Karteuseren, tekster av Dom Filip Dahl i Hans Fredrik Dahls oversettelse; og vår bror p. Ellert Dahls Det levende treet. Se mer og bestill på denne siden: Bøker

Retrettmateriale: ta en halvdagsretrett hjemme

På grunn av korona-situasjonen kan den planlagte halvdagsretretten for unge voksne dessverre ikke arrangeres nå i september.

Vi oppforder likevel alle som ønsker eller føler behov til å ta en halv dag tilbaketrukket i stillhet, til å gjøre det likevel – gjerne lørdag 5. september – hjemme hos seg selv, og gjør her tilgjengelig en innledning til tema, tekster til meditasjon, samt opptak av middagsbønn med søstrene.

Innledning

Tekster til meditasjon

Middagsbønn – video (blir også tilgjengelig på Facebook)

Bønn med, for, i skaperverket:

Første torsdag i måneden: Bønn for kall

Hver første torsdag i måneden er, som kjent, kallstorsdag i OKB.

Denne første torsdag i september vil søstrene feire en messe med bønn for kall, og oppfordrer alle til å forene seg med oss i bønn selv om det ikke er mulig for oss å åpne kapellet. Gå gjerne i messen i din lokale menighet, eller be hjemme, alene eller med familien.

Vi deler også noen innblikk i vårt liv og kall:

Kallshistorier:

Med kall til å lytte (Tonsenbladet digitalt) 

Et spørsmål om kall (Cor Unum in Deum)

No livnar det i Lunden (katolsk.no)

Her på nettsidene:

Kall, Nonne i Dominikanerordenen?, Prøvetid og utdannelse

 

Read more

Etter regelen

På festen for den hellige Augustin: Blogginnlegg «Etter regelen».

Følg oss

Get the latest posts delivered to your mailbox: