Skip to content

Strømmet økumenisk gudstjeneste søndag 23. januar kl. 19.00

18. – 25. januar markeres bønneuken for kristen enhet over hele verden. I år er materialet forberedt av Middle East Council of Churches, og årets tema er hentet fra Matteus 2: «Vi har sett stjernen hans gå opp i øst, og vi er kommet for å hylle ham.»

Les mer om dette hos Norges Kristne Råd: Bønneuken 2022.

Siden 1972 har Lunden kloster og Tonsen menighet arrangert en felles økumenisk gudstjeneste i kapellet på Lunden, i rammen av bønneuken. Selv i januar 2021, da koronarestriksjoner satte en stopper for det meste, fikk vi sendt en digital gudstjeneste, tatt opp delvis i Tonsen kirke, delvis på Lunden. Nå i 2022 markerer vi altså 50 år med felles økumeniske gudstjenester.

Siden vi fremdeles må ta hensyn til koronasituasjonen, blir årets gudstjeneste strømmet, med kun de medvirkende tilstede i kapellet. Den sendes søndag 23. januar kl. 19.00, via Lunden klosters YouTube-kanal og på Facebook.

Lenke blir tilgjengelig her på nettsiden før gudstjenesten begynner.

Årets predikant er Kari Veiteberg, biskop i Oslo (Den Norske Kirke). Bernt Eidsvig, biskop i Oslo (Den Katolske Kirke), Maria Paulsen Skjerdingstad, sokneprest i Tonsen, samt søstrene på Lunden og representanter fra Tonsen menighet medvirker, og Tonsens organist Daniel Solyom sitter på orgelkrakken.

Vi inviterer alle til å klikke seg inn for å be sammen med oss i takknemlighet for den enhet vi allerede har i Kristus, som vi ønsker skal vokse seg dypere, rikere, sannere og mer synlig, og – fellesskap med kristne i Midtøsten – om fred og enhet i deres del av verden og for oss alle.

 

Følg oss

Get the latest posts delivered to your mailbox: