Skip to content

Sr. Agnes-Marie av Treenigehten R.I.P.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vår kjære trofaste søster Agnes-Marie, o.p. sovnet stille inn 7.sept.2007, 102 år gammel, etter 78 år i klosteret, derav 55 år i Norge.

Requiemmesse ble feiret i vårt kapell fredag, 14.sept.2007 kl 10.30,deretter fant jordfestelsen sted på Vestre gravlund.

En spesiell takk til alle som har ytt omsorg for sr Agnes-Marie gjennom mange år.

Vi ber om forbønn for vår kjære avdøde søster.

 

agnes_marieSøster Agnès-Marie av Treenigheten ble født 11.august 1905 i Aubange, bispedømmet Namur, i Belgia. 

I juni 1929, 24 år gammel, trådte hun inn i Dominikanerinnenes kloster i Dinant i Belgia, hvor hun avla sine klosterløfter i 1930.

Annen verdenskrig medførte at søstrene fra Belgia møtte flykte til Lourdes i Sør-Frankrike. 

I 1949 ble hun sendt i tre måneder til Norge hvor hun skulle finne ut om det var mulig for Dominikanerinnere i Lourdes å foreta en grunnleggelse her. 

Hun kom for godt til Norge i 1952 og vi regner henne derfor med blant klosterets grunnleggere. Da det nye klosteret ble bygget gjorde hun en stor innsats for å samle inn penger – for hver eneste gave takket hun med et personlig brev. 

Hennes oppgaver i klostret var mange, bl.a. port- og telefontjeneste, hvor hun kom i kontakt med mange, særlig unge mennesker. Hun var økonom i mange år, tolk under byggingen av klosteret slik det står i dag, hun var både sakristan og gjestesøster. 

Søster Agnes-Marie viet sitt liv til Gud i forbønn for alle. Høyt opp i alderen bevarte hun sin gode sangstemme og var meget trofast med å synge tidebønnene. 

Hennes egen bok Kunsten å eldes uten å bli gammel gir et innblikk i hennes dype kristentro, som hun gjerne delte med dem som søkte hennes veiledning. «Gud elsker ALLE mennesker» var hennes budskap hver eneste dag. Som den hellige Dominikus snakket hun bare om Gud og til Gud – særlig det siste året. 

Det er mange som var glad i henne og hennes smil – det viste de på den store feiringen av hennes 100-årsdag. 

Hun døde fredelig 7.september 2007 – da var hun blitt 102 år. Vi lyser fred over hennes minne. 

Følg oss

Get the latest posts delivered to your mailbox: