Skip to content

7. juni 2019: 60-årsjubileum for klosterets opprettelse

7. juni 1959 ble Lunden kloster kanonisk opprettet.

I dag, fredag 7. juni 2019, kan vi således markere 60 år som selvstendig kloster, med glede og takknemlighet over Guds trofasthet og for alle de mennesker han har sendt oss som støttter og hjelper oss, og med tillit og håp for fremtiden.

Av den «opprinnelige» kommuniteten på bildet, har vi nå bare sr. Marie Françoise iblant oss her på jorden, etter sr. Marie-Thérèses bortgang i februar i år. Sr. Marie Françoise kom til Norge som ung søster i 1958, og har siden da tjent kommuniteten på mange måter. I sin alders år er hun fremdeles vår utrettelige organist, bibliotekar og ikonmaler, og mange har fått gleden av å dele litt av hennes åndelige liv gjennom boken «Kom til Faderen», som er til salgs i vår butikk.

Vi takker for deres forbønn i dag, og mimrer med Oslo Byarkivs dokumentar fra 1972, samt et historisk bildegalleri her på våre nettsider (link under videoen). Les mer om historien og kommuniteten på disse linkene: Presentasjon, Kommuniteten. Se også innlegg i forbindelse med 50-årsjubileet for ti år siden: Lunden 50 år.

 

Historisk fotogalleri

 

 

Følg oss

Get the latest posts delivered to your mailbox: