Skip to content

Påsketiden 2022: Jeg er livets brød (6)

Han ville nemlig at hans velgjerninger skulle forbli værende hos oss. Han ville at de sjeler som var blitt løskjøpt ved hans dyrebare blod, skulle helliggjøres mer og mer etter forbilde av hans egen lidelse. Derfor befalte han sine trofaste disipler, som han innsatte til å være de første prester i hans kirke, at de uten opphør skulle feire disse mysterier som gir evig liv.

Alle prester i alle kirker over hele verden må feire disse mysterier inntil Kristus kommer tilbake fra himmelen. Slik kan vi alle, vi prester og hele det troende folk, hver eneste dag se Kristi lidelse fremstilt for våre øyne, og ved å berøre den med hendene, fortære den med munnen og ta imot den i vårt hjerte vil vi kunne eie et uutslettelig minne om vår forløsning.

(Fra en påskehomoile av den hellige Gaudentius av Brescia)

Følg oss

Get the latest posts delivered to your mailbox: