Skip to content

18. desember: O Adonai – Å, Adonai

(Video: studentbrødrene i Oxford 2006)

O Adonai, et dux domus Israël,
qui Moysi in igne flammae rubi apparuisti,
et ei in Sina legem dedisti:
veni ad redimendum nos in brachio extento.

O Adonai. Å, Adonai, du høvding for Israels hus.
Du talte til Moses fra tornebuskens flammer
og gav ham loven på Sinai berg.
Strekk ut din sterke arm og frels oss fra syndens åk.


Bibeltekster til meditasjon:

2. Mos. 3,2:

Der viste Herrens engel seg for ham i en flammende ild, som slo opp fra en tornebusk. Med ett fikk han se at busken stod i lys lue, men den brant ikke opp.

(Apparuitque ei Dominus in flamma ignis de medio rubi et videbat quod rubus arderet et non conbureretur.)

Matt. 2,6 (Mi. 5,1):

Du Betlehem i Juda land er slett ikke den ringeste av fyrstene i Juda. For fra deg skal det komme en høvding, som skal være hyrde for Israel mitt folk.

(Et tu Bethleem terra Iuda nequaquam minima es in principibus Iuda ex te enim exiet dux qui reget populum meum Israhel.)

2. Mos. 6,2 – 7:

Gud talte til Moses og sa: «Jeg er Herren. Jeg åpenbarte meg for Abraham, Isak og Jakob som Gud Den Allmektige, men navnet Herren gjorde jeg ikke kjent for dem. […] Jeg er Herren. Jeg vil føre dere bort fra tvangsarbeidet som egypterne har lagt på dere, fri dere fra trelldommen og løse dere ut med utstrakt arm og med veldige straffedommer.

(Locutusque est Dominus ad Mosen dicens: Ego Dominus apparui Abraham Isaac et Iacob in Deo omnipotente et nomen meum Adonai non indicavi eis. […] Ego Dominus qui educam vos de ergastulo Aegyptiorum et eruam de servitute ac redimam in brachio excelso et iudiciis magnos.)


DSC_0282

Følg oss

Get the latest posts delivered to your mailbox: