Skip to content

800-årsjubileum 2006

jubilee_medalHele Dominikanerordenen feiret et jubileumsår for å minnes grunnleggelsen av det første dominikanske nonneklosteret. Jubelåret begynte verden over
med første søndag i advent 2006 og ble avsluttet med festen for Herrens Åpenbaring i 2008.Ordensmagisteren vår har skrevet et brev til oss alle: «Let us walk faithful to the love we had first»

Les mer

Søster Hildegard holdt i anledning åpningen av jubileeumsåret

Preken ved innledning av jubelåret 2.desember 2006
Les mer


 

jubileumsfrimerke

Hele Dominikanerordenen feirer et jubileumsår for å minnes grunnleggelsen av det første nonneklosteret i Prouilhe i 1206.

I anledning jubelåret ble det holdt i vårt kapell et foredrag hver måned.

Ved siden av våre egne søstre (sr Anne-Lise, sr Marie-Francoise, sr Hildegard og sr Agnes) takker vi sr Anne-Bente (apostoliske dominikanerinner), Jeanne Wreden (legdominikanerne) og fr Ellert Dahl (dominkanerbrødrene) for deres bidrag.

Det gledet oss veldig at også våre brødre fr Liam Walsh og fr Donagh O’Shea fra Irland, samt fr Krysztof Poplawski fra Polen stilte opp for oss.
Les mer

Flere foredrag ble publisert i St.Olav tidskrift – noen foredrag er publisert på nettet.


 

Hvert kapell i våre monasterier over hele verden har sjenerøst fått innvilget av Den hellige Stol å være pilegrimskirke under hele jubileumsåret.

Les mer


laudare29.april 2007 feiret søstrene en dag sammen med hele Den dominikanske familien…9.juni 2007 feiret vi en åpen dag på klosteret…

Les mer


Historisk tilbakeblikk:

 

l_sankta_ingrids_kloster

Sta. Ingrids kloster

I Norden ble det første nonneklosteret av vår Orden grunnlagt i 1281 av Ingrid Elovsdotter i Skänninge i nærheten av Vadstena og ble kjent som Sta. Ingrids kloster.

l_sta_IngridEtter reformasjonen kom nonnene fra klosteret i Lourdes for å begynne klosterlivet på Lunden gård i Oslo den 7.juni 1951 og klosteret fikk navnet Maria Bebudelseskloster. 

 

 

Følg oss

Get the latest posts delivered to your mailbox: